FAQ

May 03, 2018

Veelgestelde vragen

In deze sectie vindt je de meest gestelde vragen betreffende online dating en onze vergelijkings site in het bijzonder. We hopen dat deze informatie je verder kan helpen. Wanneer je nog vragen hebt kun je ons contacteren via het e-mailadres zoals onderaan de pagina vermeld staat.

Hoe is de veiligheid van persoonlijke data te waarborgen?

Wat zou mijn budget moeten zijn bij het starten van online dating?

Wat zijn do´s and don´ts bij het gebruik van online dating services?

Mijn vraag staat er niet bij – wat kan ik doen?

Waarom online dating?

Veel mensen vroegen ons “waarom zou ik online dating proberen”? Een simpel antwoord is “omdat het een leuke en makkelijke manier is om nieuwe mensen te ontmoeten”. Echter, uit onze ervaring bleek dat mensen deze vraag stelden omdat zij niet goed begrepen wat online dating precies inhoudt en hoeveel verschillende websites en platforms er bestaan. Online dating websites proberen gelijkgestemde mensen samen te brengen om het voor hen mogelijk te maken een nieuwe vriend, date, partner of casual contact te vinden. Het internet helpt je simpelweg om je zoekradius te vergroten en biedt je een aantal handige hulpmiddelen (berichten sturen, video gesprekken etc.) om je zoektocht leuker te maken. Online dating is wat je er zelf van maakt – net als wanneer je met vrienden naar een bar gaat om nieuwe mensen te ontmoeten. Dus waarom online dating? Het is de perfecte manier om nieuwe vrienden, dates of partners te vinden op een leuke manier.

Wat is belangrijk bij de keuze van een online datingsite?

Deze vraag sluit aan bij wat we schreven onder “Waarom online dating?”: het is erg belangrijk om voor jezelf te bepalen waar je nou eigenlijk naar op zoek bent. Er zijn in Nederland alleen al meer dan 600 actieve dating websites. Het is slim om jezelf de vraag te stellen of je op zoek bent naar een leuke date, een serieuzere partner of naar een lange termijn relatie. Alhoewel de grens hiertussen niet altijd even duidelijk is, kan er op deze manier toch een goed ondescheid gemaakt worden tussen de verschillende datingsites. Aan de ene kant heb je pure dating (of zelf casual dating) websites waarbij je door duizenden profielen kunt bladeren en aan de andere kant zijn er de zogenaamde matchmaking websites die je willen helpen bij jouw zoektocht naar een levenspartner of een toekomstige echtgeno(o)t(e). Lees door onze reviews van de verschillende online datingsites en ontdek welk platform wat aanbiedt.

Hoe is de veiligheid van persoonlijke data te waarborgen?

Er zijn twee belangrijke aspecten betreffende veiligheid. Een daarvan is de veiligheid van persoonlijke data welke jouw e-mail adres, naam, betalingsgegevens en vele andere aspecten betreffende jou als persoon bevat. Lees altijd de algemene voorwaarden grondig door voor je jezelf inschrijft bij de desbetreffende datingsite. Wanneer je geen algemene voorwaarden op de website kunt vinden dan is dit een duidelijk teken om je vooral niet in te schrijven bij die datingsite. Verzeker jezelf ervan dat de website voldoet aan de België wetgeving en dat er duidelijk uitgelegd wordt hoe zij omgaan met het beschermen van persoonlijke data. De norm hierbij is dat een dating website op zijn minst moet vermelden dat zij uw persoonlijke data niet met derden zullen delen zonder uw toestemming.

Het tweede belangrijke aspect is je persoonlijke veiligheid. Hierbij kunnen we je slechts adviseren om zo voorzichtig te zijn als dat je ook zou zijn wanneer je iemand in levende lijve ontmoet. Alhoewel online dating over het algemeen veilig is, zijn er altijd mensen die misbruik van de situatie proberen te maken of die simpelweg vervelend gezelschap zijn. Gebruik je gezond verstand. Een aantal tips: ontmoet elkaar op een openbare plek voor uw eerste date, vertel een vriend of familielid dat je iemand voor het eerst zal ontmoeten en ben extreem voorzichtig met het delen van persoonlijke informatie met een nieuw contact.

Wat zou mijn budget moeten zijn bij het starten van online dating?

Er zijn verschillende opties van 100% gratis datingsites tot betaalde lidmaatschappen met maandelijkse prijzen tot € . Voor welk soort datingsite jij kiest hangt volledig van jouw wensen af. Echter, zoals vermeld in de vorige paragraaf, worden scammers ontmoedigd door betaalde online dating services waardoor de betaalde services in staat zijn een meer serieuze gemeenschap te creëren.

Wat zijn do´s and don´ts bij het gebruik van online dating services?

Wij raden je zeker aan om leuke en interessante foto´s van jezelf te uploaden. Dit is de perfecte manier om in contact te komen met mensen online aangezien een leuke foto interesse opwekt in jouw profiel en in jij als persoon. Daarnaast is het belangrijk dat je eerlijk bent bij het beschrijven van jezelf – hoewel het soms verleidelijker is om je als iemand anders voor te doen, uiteindelijk zal het voor een hoop gedoe voor beide partijen zorgen. Wees jezelf en je zult zeker gelijkgestemde mensen ontmoeten.

Daarnaast zijn we van mening dat het altijd beter is om oprecht en rechtdoorzee te zijn zonder anderen te beledigen of te kwetsen. Soms zult u bewonderaars hebben die niet aan jouw verwachtingen voldoen. Het is eerlijk en wenselijk om de ander dit openlijk op een aardige manier te vertellen. Het is een absolute “don´t” om grof en beledigend te zijn.

Mijn vraag staat er niet bij – wat kan ik doen?

Voel je vrij om contact met ons op te nemen wanneer je vraag nog niet is beantwoord na het lezen van bovenstaand FAQ:

E-Mail: [email protected]

Echter, wij vragen u enig geduld te hebben bij het beantwoorden van uw e-mail.