Het kiezen van de juiste profielfoto

May 03, 2018

Je kent het waarschijnlijk wel: een goede profielfoto is erg belangrijk voor de eerste indruk die je van iemand krijgt. De eerste indruk is immers vaak wat telt bij de keuze iemand beter te willen leren kennen of niet. Daarom is het verstandig om een aantal punten in acht te nemen bij het zoeken naar een geschikte foto.

Ben jezelf

Maak een foto die jouw persoonlijkheid goed weergeeft. Probeer je niet als iemand anders voor te doen in de foto. De andere persoon zal zien dat je jezelf als iemand anders voordeed wanneer jullie elkaar voor de eerste keer in persoon ontmoeten. Maak een nieuwe portretfoto die duidelijk laat zien wie je bent.

Ben niet te uitdagend

Wanneer je op zoek bent naar een lange termijn relatie, dan zijn kinky of erotisch getinte foto´s vaak niet het soort foto´s dat je wilt zien. Andere leden kunnen bijvoorbeeld de indruk krijgen dat je slechts één doel voor ogen hebt bij het zoeken naar iemand. Daarnaast komt het erg onserieus en enigszins wanhopig over.

Een vriendelijke glimlach

Vanzelfsprekend hebben mensen die er vriendelijk uitzien op foto´s meer kans om een bericht van iemand te ontvangen dan personen die erg serieus op een foto staan. Je kunt dan ook het beste een foto kiezen waarop je jouw beste glimlach lacht! Dit laat zien dat je een sympathiek, open een vriendelijk persoon bent. En dit is natuurlijk precies wat jouw profielfoto uit zou moeten stralen – een positieve eerste indruk!

Related articles