Wat te schrijven in een eerste bericht?

May 03, 2018

De inhoud van het eerste bericht dat je verstuurt dient weloverwogen te zijn en een persoonlijk tintje van jezelf te bevatten. Zo is de kans groter dat je bij de andere persoon in de smaak valt.

Toon je interesse

Om iemand beter te leren kennen en vooral ook om een antwoord op jouw bericht te krijgen doe je er verstandig aan om vragen te stellen. Pas daarbij wel op dat je niet te veel oppervlakkige vragen stelt. Neem het account van de ander goed door en lees bijvoorbeeld zijn of haar hobbies, interesses etc. om zo een goed beeld van deze persoon de krijgen.

Wanneer je bijvoorbeeld leest dat hij of zij een bepaalde activiteit leuk vindt, vraag dan hoe lang deze persoon hier al in geinteresseerd is. Wellicht delen jullie dezelfde interesse en kun je meer gedetailleerde vragen stellen.

Zorg dat je zelf ook interessant bent

Interesse tonen in een ander persoon maakt jou interessant! Je zou jouw bericht kunnen beginnen met een quote uit de favoriete film van de andere persoon. Dit zal hem of haar nieuwsgierig maken waardoor je een grotere kans hebt een bericht terug te krijgen dan wanneer je een bericht stuurt dat eruit ziet als een template dat je aan alle profielen stuurt.

Daarnaast is het belangrijk om de ander een goed beeld over jezelf te geven door iets over jezelf te vertellen, zodat hij of zij weet of het de moeite waard is om te reageren op jouw bericht. Je kunt bijvoorbeeld schrijven over bepaalde hobbies of muziek waar je graag naar luistert. Echter, geef niet direct te veel informatie – zo blijf je interessant voor de ander!

Related articles