Wat te dragen tijdens een eerste date?

May 03, 2018


De dag van je eerste date… Natuurlijk wil je er goed uitzien en vooral dat je date jou er leuk uit vindt zien. Bij de keuze voor de perfecte outfit is het belangrijk dat je iets draagt waar je jezelf gemakkelijk in voelt! Het dragen van oncomfortabele kleding waarbij je steeds op moet letten of alles nog goed zit is een slecht idee. Je moet je immers kunnen concentreren op je date en niet op dat jasje dat geen ruimte voor beweging over laat. Daarnaast moet je ook bedenken waar de date plaatsvindt – ga je naar een restaurant, dan is het bijvoorbeeld beter om in plaats van jeans en een t-shirt voor een meer chique stijl te kiezen.

Leuk, maar niet over de top

Probeer niet te uitbundig gekleed te gaan, maar ga juist voor een meer natuurlijke look. Probeer niet de indruk te wekken dat je net een fles parfum hebt leeg gespoten, of wanneer je een vrouw bent, gebruik dan niet te veel make-up! Kies een outfit die je anders ook voor een gelegenheid als deze zou dragen.

Verschillende gelegenheden, verschillende outfits

Wanneer je eerste date buiten plaatsvindt, zorg dan dat je outfit je genoeg warmte geeft. Het is immers niet bevorderlijk voor je humeur als je het ijskoud hebt. Daarnaast kan dit de sfeer bederven en zal je date zich misschien ontzettend ongemakkelijk voelen doordat jij het niet naar je zin hebt!

Wanneer je eerste date in een bar of restaurant plaatsvindt, laat dan je alledaagse kleding in de kast hangen en trek iets aan dat meer elegant is. Het is altijd goed als je date merkt dat je voor deze speciale gelegenheid je best hebt gedaan om er leuk uit te zien!

Related articles